Romige Pasta met balsamico tomaatjes en ham

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2005
  • Romige Pasta met balsamico tomaatjes en ham

    Romige Pasta met balsamico tomaatjes en ham

    Romige Pasta met balsamico tomaatjes en ham

Pasta met een romige saus van gedroogde tomaat, hamsnippers en balsamico tomaatjes uit de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 Pak pasta (Penne), 1 potje gedroogde tomaatjes in olie, 1 pakje roomkaas (boursin), 1 ons gedroogde ham, 1 bakje kerstomaatjes. Uien, Knoflook, balsamcio azijn, olijfolie zout, peper, suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Snij de kerstomaatjes doormidden. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, balsamico azijn, geperste knoflook, suiker en een beetje zout en peper. Zet ze ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat ze bruin zijn.

Bereidingswijze

Zet water op voor de pasta. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snij de ui in stukjes en bak deze glazig. Doe er nu een pakje roomkaas bij en laat deze smelten. Voeg er ongeveer een half tot een deciliter water aan toe en laat de saus zachtjes koken. Als de saus ongeveer 10 minuten gekookt heeft doe je er nog een en voeg dan nog een geperst teentje knoflook aan toe. Als de pasta kookt, bak je de rauwe ham uit totdat deze knapperig is. Schep de pasta in een bord, doe er dan de saus overeen en wat hamsnippers met daarboven op de tomaatjes uit de oven.

Laatste reacties

gieroz avatar
gieroz 07-03-2012

Een beetje gevarieerd met wat ik in huis had, maar het was erg lekker. Deze ga ik zeker vaker maken.

marianneoud avatar
marianneoud 07-03-2012

Lijkt me heerlijk. Dank

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten