Romige Pasta met balsamico tomaatjes en ham
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-07-2005
Pasta met een romige saus van gedroogde tomaat, hamsnippers en balsamico tomaatjes uit de oven.
Ingrediënten 3 personen
1 Pak pasta (Penne), 1 potje gedroogde tomaatjes in olie, 1 pakje roomkaas (boursin), 1 ons gedroogde ham, 1 bakje kerstomaatjes. Uien, Knoflook, balsamcio azijn, olijfolie zout, peper, suiker.Benodigdheden
OvenVoorbereiding
Snij de kerstomaatjes doormidden. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, balsamico azijn, geperste knoflook, suiker en een beetje zout en peper. Zet ze ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat ze bruin zijn.
Bereidingswijze
Zet water op voor de pasta. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snij de ui in stukjes en bak deze glazig. Doe er nu een pakje roomkaas bij en laat deze smelten. Voeg er ongeveer een half tot een deciliter water aan toe en laat de saus zachtjes koken. Als de saus ongeveer 10 minuten gekookt heeft doe je er nog een en voeg dan nog een geperst teentje knoflook aan toe. Als de pasta kookt, bak je de rauwe ham uit totdat deze knapperig is. Schep de pasta in een bord, doe er dan de saus overeen en wat hamsnippers met daarboven op de tomaatjes uit de oven.
Laatste reacties
Een beetje gevarieerd met wat ik in huis had, maar het was erg lekker. Deze ga ik zeker vaker maken.
Lijkt me heerlijk. Dank