1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Rode bietensoep met komkommer en kip

Rode bietensoep met komkommer en kip

  • Spaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2005

Ingrediënten 4 personen


600 gram gekookte bieten - 4 zachtzure appels - 4 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels citroensap - 1 dl olijfolie - 5 dl schenkbare creme fraiche - zout en peper - 1/2 komkommer - 150 gram gerookte kipfilet



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze klein.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Pel de sjalotjes en knoflook en halveer ze.

Bereidingswijze

Pureer de bietjes, appels, sjalotjes en knoflook
met de staafmixer.
Klop er citroensap, olijfolie
en creme fraiche door.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet de soep 2 uur in de ijskast.
Snijd de gewassen komkommer in miniblokjes
en de kipfilet in smalle reepjes.
Roer de komkommer en kipreepjes
voor het serveren door de koude soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top