Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Peperkoek-appelsiensaus

Peperkoek-appelsiensaus

Door: gilbert5300

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 appelsien,1 snede peperkoek,10 dl.water, 2 dl.wildfond,1 glas porto,maizena,1 klpl mosterd,1ui,1 wortel,azijn,100gr.suiker.


Verder heb je nodig


Kookpot,zeef.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de appelsien a vif en vang het sap op.De ui en wortel in brunoise snijden,peperkoek in kleine stukjes

Bereidingswijze

Suiker en water laten karameliseren, hazelnoot kleurig,en blussen met een scheutje azijn.De wildfond, ui ,wortel,peperkoek en porto toevoegen.Voeg na een 10 tal minuten de appelsein en het sap toe.Laat een 35 a 35 minuten inkoken. Zeef de saus en de met maizena.

Serveertip

Past heel goed bij de kip met speculoos.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gilbert5300
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top