Lapis Portugees 1

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2005

Hoezo Portugees (oa Timor was koloniaal bezit van Portugal). Dit overheerlijke rundvleesgerecht is niet heet, maar wel heeeel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 2 pond runderlappen

  • peper en zout

  • 2 eetlepels fijngesnipperde uien

  • 2 flinke tenen knoflook (knijper)

  • 1 eetlepel ketoembar

  • 1/2 eetlepel djintan

  • 1/2 eetlepel laospoeder

  • 1 theelepel trassi

  • 1 theelepel suiker

  • 1 djeroek-peroetblaadje of wat citroensap

  • boter

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin het vlees (vlees kan zowel heel gebruikt worden als in stukken gesneden) dicht. Voeg dan peper en zout erbij met de ui, knoflook en genoemde kruiden.

Bereidingswijze

Laat alles even aanbraden en zet dan de hittebron lager en laat het vlees in ca. 2 a 2,5 uur zacht stoven. Af en toe kijken en omroeren en ventueel water toevoegen.

Serveertip

Lekker bij rijst en een sambal goreng van een groente.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten