Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo
- Spaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-07-2005
Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel
Ingrediënten 8 personen
225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoederVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 167,36 kcal |
Koolhydraten | 10,33 g |
Eiwitten | 6,97 g |
Vetten | 10,80 g |
Voorbereiding
Je kunt deze hapjes 1 of 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar ze in een plastic zak op een koele plaats zonder ze met ei te bestrijken. Laat ze op kamertemperatuur komen terwijl de oven voorverwarmt. Bestrijk ze voor het bakken met ei.
Bereidingswijze
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Steek met een steekvorm van 7,5 cm doorsnee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Gebruik eventueel de restjes om in totaal 16 rondjes te vormen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de chorizo en de geraspte kaas in een kom. Leg een deegrondje in de handpalm en schep daar in het midden wat van het chorizomengsel op. Druk met je andere hand de randen van het deeg tegen elkaar, zodat je een soort half maantje krijgt. Leg de hapjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met het geklopte ei. Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder. Bak de pasteitjes 10-12 minuten tot wat groter en goudbruin zijn geworden. Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Bestrooi ze met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm.
Laatste reacties
Heb het ook gemaakt met kleine stukjes paprika. Erg lekker, veel complimenten dus deze gaan we vaker maken met een feestje. Dank je wel!
Neem je lekkere tapas recept mee. Groet van Ria
Omdat chorizo, kaas en bladerdeeg nogal vet zijn heb ik er nog fijngesneden paprika doorheen gedaan, met een beetje tijm. Om het wat minder zwaar en frisser te maken. Bedankt voor de inspiratie.
Ik heb dit recept meegenomen want dit lijkt erg lekker. Bedankt voor het recept
De hapjes smaakten heerlijk en ook mijn gasten waren dolenthousiast! Is zeker voor meerdere herhalingen vatbaar.
heel lekker! probeer ook eens met een beetje tomatensalsa.
hhhhhmmm...dit ga ik bij een volgend feestje maken,bedankt. Ik neem het mee. Groetjes,Adeline
Lijkt me lekker, neem ik graag mee.
gemaakt bij onze tapas avond vonden het heerlijk, gaan we zeker vaker maken gr Yvonne
heb ik meegenomen, gaan we een keer proberen gr Yvonne