Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2005
  • Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

    Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

    Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 167,36 kcal
Koolhydraten 10,33 g
Eiwitten 6,97 g
Vetten 10,80 g

Voorbereiding

Je kunt deze hapjes 1 of 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar ze in een plastic zak op een koele plaats zonder ze met ei te bestrijken. Laat ze op kamertemperatuur komen terwijl de oven voorverwarmt. Bestrijk ze voor het bakken met ei.

Bereidingswijze

Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Steek met een steekvorm van 7,5 cm doorsnee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Gebruik eventueel de restjes om in totaal 16 rondjes te vormen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de chorizo en de geraspte kaas in een kom. Leg een deegrondje in de handpalm en schep daar in het midden wat van het chorizomengsel op. Druk met je andere hand de randen van het deeg tegen elkaar, zodat je een soort half maantje krijgt. Leg de hapjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met het geklopte ei. Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder. Bak de pasteitjes 10-12 minuten tot wat groter en goudbruin zijn geworden. Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Bestrooi ze met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

truffel65 avatar
truffel65 04-01-2017

Heb het ook gemaakt met kleine stukjes paprika. Erg lekker, veel complimenten dus deze gaan we vaker maken met een feestje. Dank je wel!

riawes avatar
riawes 19-06-2015

Neem je lekkere tapas recept mee. Groet van Ria

Richiefarmer avatar
Richiefarmer 09-10-2012

Omdat chorizo, kaas en bladerdeeg nogal vet zijn heb ik er nog fijngesneden paprika doorheen gedaan, met een beetje tijm. Om het wat minder zwaar en frisser te maken. Bedankt voor de inspiratie.

aaltjejohanna avatar
aaltjejohanna 06-08-2009

Ik heb dit recept meegenomen want dit lijkt erg lekker. Bedankt voor het recept

ellenhabraken avatar
ellenhabraken 01-01-2009

De hapjes smaakten heerlijk en ook mijn gasten waren dolenthousiast! Is zeker voor meerdere herhalingen vatbaar.

baronvanvoorst avatar
baronvanvoorst 28-12-2008

heel lekker! probeer ook eens met een beetje tomatensalsa.

adeline43 avatar
adeline43 14-07-2008

hhhhhmmm...dit ga ik bij een volgend feestje maken,bedankt. Ik neem het mee. Groetjes,Adeline

karimari avatar
karimari 07-07-2008

Lijkt me lekker, neem ik graag mee.

elsa_h avatar
elsa_h 19-02-2007

gemaakt bij onze tapas avond vonden het heerlijk, gaan we zeker vaker maken gr Yvonne

elsa_h avatar
elsa_h 08-01-2007

heb ik meegenomen, gaan we een keer proberen gr Yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten