1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Chocoladetaart met gemalen amandelen (Torta caprese)

Chocoladetaart met gemalen amandelen (Torta caprese)

Door: jacoba_b

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2005

Ingrediënten 12 personen


6 eieren, 200 g rietsuiker, 2 eetlepels rum (slijter), 300 g amandelen, 200 g pure chocolade (70% cacao) in stukken, 200 g boter, poedersuiker.


Verder heb je nodig


Mixer, keukenmachine, springvorm (doorsnede 24 cm) ingevet.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eieren splitsen (in eiwit mag geen spat eierdooier terechtkomen). Eierdooiers met helft van suiker en rum met mixer mengen tot dikke massa ontstaat. Amandelen in droge koekenpan kort roosteren. In keukenmachine amandelen met chocolade fijnmalen. Boter in magnetron of steelpan smelten. Boter bij notenmengsel schenken. Oven voorverwarmen op 175?C. In vetvrije kom eiwit met rest van suiker en mespunt zout stijfkloppen, tot witte pieken ontstaan. Notenmengsel door eierdooiermengsel roeren. Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door notenmengsel spatelen en in springvorm overdoen. Bovenkant van taart met spatel voorzichtig gladstrijken. Springvorm in midden van oven plaatsen en in ca. 40 min. gaarbakken (bovenkant van taart moet bij aanraking licht terugveren). Taart uit oven nemen, even laten afkoelen alvorens vorm te verwijderen. Taart op rooster laten afkoelen. Voor serveren taart met poedersuiker bestrooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top