1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rosbief
  5. ROSBIEF MET KRUIDENKORST

ROSBIEF MET KRUIDENKORST

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-07-2005

Ingrediënten 6 personen


? rosbief van ? 1 kg
? zout, peper
? 1 ? dl olijfolie
? 3 sneetjes oud wit brood
? 3 eetl pesto genovese (basilicum)
? 5 eetl fijngesneden gemengde kruiden
(basilicum, tijm,peterselie)
? 3 eetl grove mosterd
? 50 gr walnoten, fijngemalen
? 2 sjalotjes, fijngesneden
? 350 gr oesterzwammen
? 1 dl witte wijn
? 1 ? dl vleesfond
? ? dl slagroom



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem de rosbief 2 uur van tevoren uit de koelkast. Kruid de rosbief vlak voor het bereiden met zout en peper. Verhit 1 dl olijfolie in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Neem de rosbief uit de pan, leg hem in een braadslee of ovenschaal en laat wat afkoelen. Maak de gebruikte pannen niet meteen schoon. De achtergebleven jus en aanbaksels heeft u nog nodig voor de saus van sjalotjes en oesterzwammen. Ontkorst en verkruimel het brood en meng het met de pesto, verse kruiden, mosterd, noten en 2 eetl olie. Bedek de rosbief met dit mengsel en druk het goed aan. Verwarm de oven voor op 185 ?C. Bak de rosbief in het midden van de oven in 20 ? 25 minuten rose.

Bereidingswijze

Neem de rosbief uit de oven, leg hem op een vleesplank en laat hem afgedekt met aluminiumfolie 10 ? 15 minuten rusten. Voeg ? dl kokend water toe aan de aanbaksels in de braadslede of ovenschaal en roer ze los. Bak intussen heet sjalotje snel goudbruin in de achtergebleven olie van de braadpan. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze bruin. Blus ze af met de wijn en het vocht uit de braadslede of ovenschaal. Voeg de fond toe en laat de saus ? 5 minuten inkoken. Roer de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Snij de rosbief in ? 1cm dikke plakken en serveer met de saus. Lekker met krieltjes en voorjaarsgroenten, zoals peultjes, spinazie en lente-ui.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top