1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout

Lamsbout

Door: marcdepester

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2005

Ingrediënten 10 personen


-1 ui (fijngehakt)
-1 wortel (fijngehakt)
-olijfolie
-1 lamsbout (circa 2 kg)
-zout
-1 groene of zwarte vijg per persoon
-500 g druiven
-enkele jeneverbessen
-2 glazen rode Rhone wijn
-bloem en water



Dit feestgerecht uit de Rhone streek (Frankrijk) is iets voor begin september, als verse noten en vijgen te koop zijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-oven verhitten tot 180?C
-verhit wat olie in een stoofpan waar de bout met de andere ingredienten eromheen juist in passen
-bestrooi het vlees met zout en peper en bak in de hete olie met de ui en de wortel mooi rondom bruin (circa 20 min)
-was de vijgen en druiven
-hak de vijgen grof en ontpit de druiven
-pel de noten en verwijder de velletjes en hak ze grof
-leg alles rond het vlees in de pan en voeg de jeneverbessen toe met de rode wijn

Bereidingswijze

-breng de wijn zacht aan de kook en maak een pasta van water en bloem om het deksel luchtdicht te maken
*doe 500 g bloem in een kom en roer er 3 dl water door en kneed er een stijf deeg van
-leg dit deksel op de pan en haal de pan van het vuur en druk het deksel in de rand tussen de pan en het deksel
-zet alzo 2 u 30 in de hete oven
-voor het serveren de deegrand kapot maken en volledig verwijderen

Serveertip

-laat het vlees 10 min rusten alvorens aan te snijden en geef de vruchten, en de saus erbij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top