1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. IJskoffie granite

IJskoffie granite

Door: sonja26975

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 liter espresso of sterke koffie
185 g. basterdsuiker
1 1/2 eetlepel cacaopoeder
1 dl. water
2 dl. koffielikeur
koffieboontjes en verse mint voor de garnering



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het water en laat dit ca. 3 minuten zachtjes koken. Laat het afkoelen en vermeng met de koffie en de likeur. Laat dit 5 uur opstijven in een plastic bak in de diepvries en roer dit regelmatig met een vork door.

Bereidingswijze

Als het geheel is bevroren nogmaals met een vork losroeren en vlak voor het serveren, nogmaals met een vork doorroeren en in bekers scheppen. Garneren met een takje mint en koffieboontjes.

Serveertip

Deze bereiding leent zich ook voor bijvoorbeeld sterke thee met bijvoorbeeld bruine rum.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top