Brussels lof in bladerdeeg
- Belgisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-07-2005
Lekkere witlof in een jasje.
Ingrediënten 4 personen
8 struikjes Brussels lof8 plakjes ham
geraspte oude kaas
8 velletjes bladerdeeg
zout
Voorbereiding
Maak het Brussels lof schoon.
Snijd de bittere kern er uit en zet de struikjes op met ruim water en wat zout.
Breng het geheel aan de kook.
Neem na 10 min de groente uit het kookvocht.
Laat ze goed uitlekken.
Bereidingswijze
Rol de struikjes door de geraspte kaas.
Wikkel ze dan achtereenvolgens in een plak ham en in een velletje bladerdeeg.
Waarvan u de kanten met wat water goed dichtplakt.
Bak de aldus verpakte struikjes omstreeks 10 min in een voorverwarmde oven op 225?C.
Serveertip
Serveer met aardappelpuree en een lekker karbonaatje.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Dit is eens wat anders dan witlof met ham en kaas. Willeke ik neem het mee, bedankt groetjes van Rita.