Brussels lof in bladerdeeg

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2005

Lekkere witlof in een jasje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 struikjes Brussels lof
8 plakjes ham
geraspte oude kaas
8 velletjes bladerdeeg
zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak het Brussels lof schoon.
Snijd de bittere kern er uit en zet de struikjes op met ruim water en wat zout.
Breng het geheel aan de kook.
Neem na 10 min de groente uit het kookvocht.
Laat ze goed uitlekken.

Bereidingswijze

Rol de struikjes door de geraspte kaas.
Wikkel ze dan achtereenvolgens in een plak ham en in een velletje bladerdeeg.
Waarvan u de kanten met wat water goed dichtplakt.
Bak de aldus verpakte struikjes omstreeks 10 min in een voorverwarmde oven op 225?C.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree en een lekker karbonaatje.
Eet smakelijk.

Laatste reacties

daveij avatar
daveij 08-07-2005

Dit is eens wat anders dan witlof met ham en kaas. Willeke ik neem het mee, bedankt groetjes van Rita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten