1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Linzen
  5. Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

  • Turks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kop linzen, 1 liter water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 t knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 tl djinten, 1 tl gemalen chilipepertjes, 2 el gehakte verse munt, 2 bouillonblokjes, klein scheutje citroen, snufje suiker, peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Middelgrote soeppan


Recept gekregen van restaurant Ankara

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien met knoflook uit de knijper zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Water en linzen, alsmede kruiden (behalve munt) toevoegen en de bouillonblokjes.
Na een half uurtje (als de uien heel zacht zijn) het citroensap en de munt erdoor roeren. Even doorwarmen en serveren met ....

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Turks brood bijv.

Kosten: linzen 0,40, tomatenpuree 0,10, knoflook 0,20, ui 0,30, kruiden 0,10 (éénmalige aanschaf), bouillonblokjes 0,20, munt 0,30 (restant van bosje invriezen, erg lekker in bijv gehaktbal, dan ook köfte kruiden gebruiken). 1 Turks brood kost ca 1 euro.
Totale kosten: 2,60.

Bron

Restaurant Ankara, Nijmegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top