Courgettetaart

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

De courgettes uit eigen tuin komen er weer aan, dus hier nog een lekker recept ermee! Het recept is goed voor 8 kleine taartjes, bijv. bij de brunch, een buffetje of als voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
30 g boter; 2 tenen knoflook; 300 g grofgeraspte courgette; 4 eieren; 40 g Parmezaanse kaas; zout; peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Bak de courgette al omscheppend 1 minuut mee. Doe het mengsel over in een muffinbakblik (voor 8 of 12) met antiaanbaklaag of in met bakspray ingevette, ondiepe vuurvaste vormpjes. Klop de eieren met de kaas en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het geklopte ei erover en bak de taartjes in ca. 15 tot 20 minuten in de oven tot het ei goudbruin en gaar is.

Serveertip

recept uit Libelle.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar

Doorsturen

Home Recepten