1. Home
  2. Recepten
  3. Courgettetaart

Courgettetaart

  •  , Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2005

Ingrediënten 8 personen


30 g boter; 2 tenen knoflook; 300 g grofgeraspte courgette; 4 eieren; 40 g Parmezaanse kaas; zout; peper



De courgettes uit eigen tuin komen er weer aan, dus hier nog een lekker recept ermee! Het recept is goed voor 8 kleine taartjes, bijv. bij de brunch, een buffetje of als voorgerechtje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Bak de courgette al omscheppend 1 minuut mee. Doe het mengsel over in een muffinbakblik (voor 8 of 12) met antiaanbaklaag of in met bakspray ingevette, ondiepe vuurvaste vormpjes. Klop de eieren met de kaas en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het geklopte ei erover en bak de taartjes in ca. 15 tot 20 minuten in de oven tot het ei goudbruin en gaar is.

Serveertip

Recept uit Libelle.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top