tomatenquiche

  • Frans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2005

Met de tomaten uit eigen tuin in aantocht, hier nog even een lekker (vegetarisch) recept. Heerlijk bij een buffet!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 blik croissantdeeg; 4 romatomaten; 1 ui; 3 eieren; 4 el creme fraiche; 1 tl gedroogde tijm; 100 g geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer; quichevorm of lage springvorm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Vorm invetten of met bakpapier bekleden.

Bereidingswijze

Croissantdeeg uit de verpakking nemen en hiermee de boden en zijkanten van springvorm bekleden. Tomaten in lange plakken snijden en zaadjes verwijderen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Eieren splitsen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. Dooiers met creme fraiche loskloppen. Tijm, kaas 1/2 tl zout en peper erdoor roeren. Tomatenplakjes en uiringen over deegbodem verdelen. Eiwitschuim voorzichtig door creme fraichemengsel spatelen en dit over tomaten en uien schenken. Tomatenquiche in midden van oven schuiven en in 30-35 minuten gaarbakken. Tart op rooster laten afkoelen. Quiche warm of op kamertemperatuur serveren.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Recept uit Allerhande 3-2005

Laatste reacties

mvb275 avatar
mvb275 28-07-2005

Dit was zeker lekker (was beetje nat) maar ik ga het nogmaals maken, en wie weet lukt ie vandaag beter. Groetjes Mieke

mvb275 avatar
mvb275 06-07-2005

hmhmm ga ik een keer maken bedankt voor je recept. Groetjes Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten