met geitenkaas gevulde kipfilet en honingjus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2005

Wat moet je daar nog over uitleggen? Het is gewoon heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7,5 g verse tijm; 100 g zachte geitenkaas zonder korst (bijv. Chevre de bellay of Bettine blanc); 1 bosuitje, in ringetjes; versgemalen zwarte peper; 4 kipfilets; 100 g Ardennerham; 25 g boter; 1/2 pot gevogeltefond; 1 el vloeibare honing; 1 el Japanse sojasaus (of ketjap manis)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Tijmblaadjes van takjes rissen en fijner hakken. In kom gietenkaas fijnprakken en mengen met bosuitjes, helft van tijm en peper naar smaak. Elke kipfilet overlangs diep insnijden en onstane holte vullen met kwart van geitenkaasmengsel. Inkeping goed dichtdrukken en kipfilets strak in plakken ham wikkelen. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig vuur in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig keren. Kipfielts op warm bord leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. Fond, honing, sojasaus en rest van tijm door bakvet roeren. Aanbaksels losroeren en op hoog vuur 2-3 minuten inkoken tot lichtgebonden jus. Op smaak brengen met peper en zout. Kipfilets op vier warme borden leggen en jus erover scheppen.

Serveertip

Recept uit AllerHande 3-2005

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kimtheowl avatar
kimtheowl 18-08-2013

Dit gerecht is eerder al door iemand anders op Smulweb geplaatst

rjvanberg avatar
rjvanberg 14-02-2010

Is een topper! Als de saus iets te zoet is kun je goed afzwakken met witte wijn azijn

elsa_h avatar
elsa_h 30-01-2006

heb dit even meegenomen lijkt me heerlijk gr yvonne

marianneoud avatar
marianneoud 20-01-2006

Neem je recept mee Dank je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten