Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oesterzwammensalade met sojascheuten

Oesterzwammensalade met sojascheuten

Door: riavreven

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2005

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
1 doosje tuinkers
100 g sojascheuten
voor de dressing :
3 eetlepels witte-wijnazijn
1/2 theelepel honing
1 knoflookteen
enkele blaadjes citroenmelisse
enkele blaadjes munt



Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de oesterzwammen schoon. Snijd de paddestoelen in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten glazig. Voeg de paddestoelen toe en fruit ze flink. Bestrooi ze met zout en peper en fruit het mengsel nog 5 minuten. Knip de tuinkers uit het doosje, maak het kruid schoon en schep het met de sojascheuten en de oesterzwammen in een kom door elkaar. Roer voor de dressing de azijn, 2 eetlepels water en de honing door elkaar. Pel de knoflook en hak hem frjn. Was de kruiden en hak ze frjn. Roer het knoflook en de kruiden door de dressing. Schenk deze over de salade en schep alles luchtig door elkaar.

Serveertip

Laat de salade goed intrekken en serveer op kamertemperatuur



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top