Mexicaans stokbroodje

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode paprika

2 uien

150 gram prei

1 pot bruine bonen a 800 gram

4 tomaten

350 gram niet gekruid gehakt

1 zakje Knorr mix voor chili con carne

1 blikje tomatenpuree

8 kleine stokbroodjes

16 plakken jong belegen kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr C. Verwijder de zaden van de paprika. Snijd de paprika, ui en prei in stukjes. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met water. Snijd de tomaten in plakjes.

Bereidingswijze

Bak het gehakt zonder olie of boter rul en bruin. Bak de paprika, ui en prei even mee. Voeg 350 ml water en de mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Schep het om met de tomatenpuree en bruine bonen. Zet het vuur laag en laat alles 3 minuten zachtjes doorkoken. Halveer de stokbroodjes en haal het broodkruim eruit. Vul de onderste helft van de broodjes met plakjes tomaat. Verdeel de chili over de broodjes en leg 2 plakken kaas op elk broodje. Dek de broodjes af met de bovenste helft. Zet de broodjes in de oven tot de kaas is gesmolten.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja26975 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten