1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse biefstukmaaltijdsalade

Japanse biefstukmaaltijdsalade

  • Japans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2005

Ingrediënten 2 personen


125 g mihoen

1/2 komkommer

1/2 bosje radijs

1 zak waterkers (75 g)

6 eetlepels Japanse sojasaus

4 eetlepels rijstazijn (fles a 150 ml) of 2 eetlepels sherry

1 theelepel suiker

1 theelepel wasabipasta (tube) of geraspte mierikswortel

1 theelepel sesamolie

2 kleine biefstukken

1 eetlepel olie

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mihoen doormidden breken en volgens instructies op verpakking bereiden. Afgieten en met koud stromend water afspoelen. Komkommer schillen en in reepjes snijden. Radijsblad afsnijden en wassen. Radijs in partjes snijden. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. In slaschaal sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing kloppen.

Bereidingswijze

Biefstukken met olie bestrijken. (Grill)pan verhitten en biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rose bakken. Vlees 1 min. op snijplank laten rusten, dan in dunne plakjes snijden. Mihoen over twee borden verdelen. Waterkers, radijsblad en komkommer met dressing mengen. Salade op mihoen scheppen en radijs erover verdelen. Biefstuk op salade leggen en bestrooien met zout, peper en sesamzaad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top