Assorti Hot Sate

  • Internationaal,
  • 10-20 min.

Pittige sate met zachtzoete saus: hemels!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Satepennen of lange bamboestokjes (in de week zetten)

Voorbereiding

Snijd het vlees in 4 lange repen. Bak de ui en chilipeper in 1 el olie tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg currypasta, ketjap, citroensap en suiker toe. Laat de marinade afkoelen en schep het vlees hierdoorheen. Laat een uurtje marineren.

Bereidingswijze

Verhit voor de saus de olie in een pannetje en bak de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de andere ingredienten voor de saus toe en blijf goed roeren. Laat de saus 2 minuten zacht sudderen. Pas op voor aanbranden. Voeg eventueel wat extra melk of pindakaas toe om de saus te verdunnen of verdikken. Haal het vlees uit de marinade en rijg het zigzag aan de satepennen. 3 soorten per stokje. Gril het vlees enkele minuten aan beide zijden.

Serveertip

Serveer met de warme pindasaus en knapperig stokbrood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten