1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Sate
  5. Assorti Hot Sate

Assorti Hot Sate

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 el olie 1 kleine gesnipperde ui 1 gesnipperde rode peper met zaad 50 ml ketjap manis mespunt bruine basterdsuiker sap van een halve citroen 1 tl Patak currypasta (hot) 150 gram kalkoenfilet 150 gram biefstuk 150 gram varkenshaas voor de saus: 1 el olie 2 tenen knoflook 4 el pindakaas 50 ml romige kokosmelk 200 ml halfvolle melk 1 el ketjap manis mespunt sereh peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Satepennen of lange bamboestokjes (in de week zetten)


Pittige sate met zachtzoete saus: hemels!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in 4 lange repen. Bak de ui en chilipeper in 1 el olie tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg currypasta, ketjap, citroensap en suiker toe. Laat de marinade afkoelen en schep het vlees hierdoorheen. Laat een uurtje marineren.

Bereidingswijze

Verhit voor de saus de olie in een pannetje en bak de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de andere ingredienten voor de saus toe en blijf goed roeren. Laat de saus 2 minuten zacht sudderen. Pas op voor aanbranden. Voeg eventueel wat extra melk of pindakaas toe om de saus te verdunnen of verdikken. Haal het vlees uit de marinade en rijg het zigzag aan de satepennen. 3 soorten per stokje. Gril het vlees enkele minuten aan beide zijden.

Serveertip

Serveer met de warme pindasaus en knapperig stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top