500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.
Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.
Verwarm de oven voor op 225 graden
Citroenschil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroensap mengen met olie, Italiaanse kruiden, knoflook en peper naar smaak. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout en peper en 1 el citroensap. Stukken zalm naast elkaar in bakblik leggen en giet er de honing over. Geitenkaas in dunne plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen. Kruidenmengsel erover sprenkelen. Schaal in midden van oven schuiven, tot zalm na 10-15 minuten gaar is en geitenkaas begint te kleuren.
Heerlijk met gebakken krieltjes.
Allerhande (AH)
Nelly5744 06-03-2017
Was niet onaardig, maar voor mij geen extreem lekker zalmgerechtje. Misschien had ik de kaasplakjes te dik.
lunafairy 29-05-2016
Dit recept was heerlijk en is zeker een blijvertje. Ik heb het gegeten met pasta in een witte saus. Dank je voor het delen van dit recept.
Kaliraki 26-03-2015
lijkt met lekker en wil het ook eens gaan proberen ... daarom neem ik het mee!
evdk 06-03-2010
was super lekker!! ik veronderstel dat de rasp ook in het prutje moet?
mvb275 26-01-2006
Lekker recept lijkt mij dit dus ik heb het meegenomen.
Groetjes Mieke