Paddestoelen met hamvulling

  • Hongaars, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2005

Sonkaval toltott gomba.Een bijzonder lekker Hongaars voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr champignons ( ongeveer even groot )
80 gr boter
zout
peper
400 gr gerookte ham in hele kleine blokjes
2 dl melk
4 el bloem
2 eidooiers
paprikapoeder
100 gr geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en draai de steeltjes eraf.

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in met 20 gr boter, leg de paddestoelen erin en bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de melk in een pannetje.
Smelt 40 gr boter in een andere pan en roer de bloem erdoor ( niet bruin laten worden ).
Blus dit mengsel af met hete melk en laat de saus al roerende indikken totdat hij van de rand loslaat.
Roer eerst de ham en dan de eidooiers erdoor en strooi er dan zo veel paprikapoeder over, dat de saus mooi roze wordt.
Schep de vulling in de paddestoelenhoedjes, strooi de kaas erover en besprenkel de champignons met gesmolten boter.
Bak ze 15 min goedbruin in een op 225?C voorverwarmde oven.

Serveertip

Eet smakelijk .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten