Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Paddestoelen met hamvulling

Paddestoelen met hamvulling

Door: will_s

  • Hongaars Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2005

Ingrediënten 6 personen


500 gr champignons ( ongeveer even groot ) 80 gr boterzoutpeper400 gr gerookte ham in hele kleine blokjes2 dl melk4 el bloem2 eidooierspaprikapoeder100 gr geraspte parmezaanse kaas



Sonkaval toltott gomba.Een bijzonder lekker Hongaars voorgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en draai de steeltjes eraf.

Bereidingswijze

Vet een Ovenschaal in met 20 gr boter, leg de paddestoelen erin en bestrooi ze met peper en zout.Verwarm de melk in een pannetje.Smelt 40 gr boter in een andere pan en roer de bloem erdoor ( niet bruin laten worden ).Blus dit mengsel af met hete melk en laat de saus al roerende indikken totdat hij van de rand loslaat.Roer eerst de ham en dan de eidooiers erdoor en strooi er dan zo veel paprikapoeder over, dat de saus mooi roze wordt.Schep de vulling in de paddestoelenhoedjes, strooi de kaas erover en besprenkel de champignons met gesmolten boter.Bak ze 15 min goedbruin in een op 225?C voorverwarmde oven.

Serveertip

Eet smakelijk .



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top