1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met erwten

Risotto met erwten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2005

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui fijngesnipperd, 350 g risottorijst (pak a 500 g), 1 liter kippenbouillon (van tabletten), 4 stengels bleekselderij in blokjes, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 duobakje spekreepjes (200 g), 1 gedroogd chilipepertje, 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g), 1 eetlepel roomboter, 50 g grano padano kaas (stukje) grofgeraspt.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle rijstkorrels glanzen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig, beetgaar en zeer smeuig is. Beetje bouillon apart houden. Intussen in braadpan 1 el olie verhitten. Bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes bakken. Chilipeper erboven verkruimelen, erwten en beetje bouillon toevoegen en groente 5-10 min. stoven. Risotto en boter door groentemengsel scheppen en nog even doorwarmen. Risotto over vier warme diepe borden verdelen en direct serveren. Aan tafel kaas erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top