1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Spaghetti met pesto ala Genovese

Spaghetti met pesto ala Genovese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 grote bos basilicum--40 gram kaas (pecorino sardo)--50 gram pijnboompitten--1 teen knoflook--1 dl. olijfolie--zout--200 gram sperzieboontjes, in tweeen gebroken--300 gram spaghetti--3 aardappels, in stukjes.


Verder heb je nodig


Keukenmachiene


Spaghetti met een heerlijke koude pesto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de basilicum grof. Snijd de kaas in kleine stukken.

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten heel kort in een koekenpan tot ze licht kleuren en doe die samen met de basilicum, de kaas, de teen knoflook en wat zout in de keukenmachiene en doe er een scheut olijfolie bij. Draai tot er een gladde saus ontstaat, voeg evt. wat olie bij als de saus te droog blijft.
Breng ondertussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Doe er de sperzieboontjes bij, 5 minuten later de pasta en de blokjes aardappel. Kook tot de pasta beetgaar is. Als het goed is zijn de boontjes en aardappelstukjes ook gaar.
Giet het af in een vergiet en meng het in een schotel met de pesto. Meteen serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top