Aardbeien-kwarktaart
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-07-2005
Een fris/zoete kwarktaart met lekkere verse zoete aardbeien!! De lekkerste kwarktaart, recept van mijn schoonmoeder.
Ingrediënten 8 personen
1 bakje aardbeien snipperen (8 mooie grote aardbeien voor de garnering bewaren)500 gram biologische (of magere frans) kwark
100 gram witte basterdsuiker
4 zakjes vanillesuiker
2 bekertjes van 125 ml slagroom (1 bekertje slagroom voor de garnering)
1 pakje gelatine blaadjes
Citroen uitgeperst en de schil geraspt
Een klein blikje frambozen/ aardbeien of bosvruchten (100 ml vruchtensiroop v/h blikje, dus niet weggooien)
Kruimelbodem Bauke + 75ml vl. Boter.
(of een andere bodem van: plakjes cake, langevingers of gekruimelde bastogne koekjes + 75ml vl. boter)
Benodigdheden
Een ronde vormBakpapier
Garde,spatel, lepel
2 plastic kommen, steelpannetje,een bakje
Voorbereiding
1 bakje aardbeien snipperen, 8 mooie grote aardbeien bewaren voor de garnering
Citroen uitpersen en de schil raspen.
Bereidingswijze
Bodem:
Leg bakpapier op de bodem van de vorm.
Warm in een pannetje 75ml vl. Boter en giet het zakje kruimels erdoor. Met een garde roeren en van het vuur af. Met de bolle kant van een lepel de bodem maken. Laat de bodem afkoelen.-----------------------------------
-----------------------------------------------------------
Week 8 blaadjes gelatine in koud water (in een pannetje).
Was de aardbeien en snipper fijn, op 8 mooie grote aardbeien na voor de garnering.
Klop in een kom 1 bekertje slagroom stijf met 2 zakjes vanillesuiker.(andere is eventueel voor de garnering)
Warm 100ml siroop op in een pannetje, doe de uitgeknepen gelatine erbij en roer het geheel glad. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Houd het goed in de gaten, zodat de juiste dikte wordt bereikt (slobberig) om straks het geheel samen te voegen.!!!!!
Doe in een andere kom:
de kwark,100gr witte basterdsuiker, sap van een Citroen, de geraspte schil van een citroen.
Als de gelatine slobberig begint te worden, deze door het kwarkmengsel roeren, daarna de slagroom voorzichtig/ luchtig erdoor spatelen en alle vruchten rustig er doorheen spatelen.
Bedek de bodem met de gesnipperde aardbeien.
Rustig het mengsel in de vorm gieten.
Laten 6 uur in koelkast staan of 30 min in de vriezer.
Als de taart klaar is de kwarktaart garneren met de aardbeien, beetje gelatine klaarmaken volgens pakje en een beetje over de aardbeien gieten tussen de aardbeien toefjes slagroom. KLAAR! mmmmm...
Bron
Schoonmoeders recept
Serveertip
Serveer om het feestelijk te maken op het gebaksbordje een mop slagroom met een paar muntblaadjes erop.
Laatste reacties
GRRRRRANDIOOS ;-) PS weer een nieuw lekkernij om te breien
Heb het uitgeprobeerd. Was echt overheerlijk. Als bodem madeleinekoekjes gebruikt en in plaats van de siroop aardbeiencoulis ingedaan.
lijkt me superlekker!