1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartige kiptaart met kersen en gember

Hartige kiptaart met kersen en gember

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (diepvries)
1 pot kersen (zonder pit, 350 g)
6 gemberbolletjes (pot)
400 g kipfilet
zout en peper
50 g boter
1 teentje knoflook
1 1/2 zakje kerriesaus
1 theelepel sambal oelek
2 dl creme fraiche
2 eetlepels paneermeel
50 g geraspte belegen kaas
2 eetlepels melk
1/2 eetlepel boter om in te vetten
1 eetlepel bloem om te bestuiven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C . Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en creme fraiche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart een richel onder midden van oven in ca. 30 a 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Warm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top