Kippenbouten met kokosnoot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-07-2005
Ingrediënten 4 personen
4 grote kippenbouten
150 g boter
vers gemalen peper en zout
1 stukje gekonfijte gember
1 koffielepel kerriepoeder
2 eetlepels rozijnen
voor de saus
1 dl kokosmelk
2 dl verse room
100 g gemalen kokosnoot
Voor de garnituur :
4 bananen
100 g roomboter
4 eetlepels bruine kandijsuiker
Voorbereiding
Laat de rozijnen weken in lauw water en snijd de gember fijn.
Bereidingswijze
De kippenbouten bestrooien met peper en zout, ze kleuren in hete boter en gaar bakken (35 minuten). Breng de kokosmelk aan de kook met de room, voeg de rozijnen toe en breng op smaak met kerriepoeder. Laat indikken en voeg de gember toe. Laat de kippenbouten nog een paar minuten in de saus smoren en bestrooi met gemalen kokosnoot. Bak de bananen in hete boter en bruine suiker.
Serveertip
De kippenbouten serveren met de banaan en de saus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties