Kippenbouten met kokosnoot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

4 grote kippenbouten

150 g boter

vers gemalen peper en zout

1 stukje gekonfijte gember

1 koffielepel kerriepoeder

2 eetlepels rozijnen

voor de saus


1 dl kokosmelk


2 dl verse room


100 g gemalen kokosnoot

Voor de garnituur :

4 bananen

100 g roomboter

4 eetlepels bruine kandijsuiker

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de rozijnen weken in lauw water en snijd de gember fijn.

Bereidingswijze

De kippenbouten bestrooien met peper en zout, ze kleuren in hete boter en gaar bakken (35 minuten). Breng de kokosmelk aan de kook met de room, voeg de rozijnen toe en breng op smaak met kerriepoeder. Laat indikken en voeg de gember toe. Laat de kippenbouten nog een paar minuten in de saus smoren en bestrooi met gemalen kokosnoot. Bak de bananen in hete boter en bruine suiker.

Serveertip

De kippenbouten serveren met de banaan en de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten