Chocolade-cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-07-2005

Dit is ongetwijfeld niet het enige recept voor chocolade-cheesecake op Smulweb, maar volgens mijn gezin wel de lekkerste !



Deel dit recept

Ingrediënten
  • 75 gr. gesmolten boter
  • 200 gr. American Chocolate cookies
  • sap van 2 limoenen

  • 300 gr. roomkaas, naar keuze
  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden.
    Maal, in de keukenmachine,
    de cookies fijn en voeg al draaiende de gesmolten boter toe.
    Bekleed de bodem van een
    springvorm met een doorsnee van circa 20 centimeter, royaal met aluminiumfolie en plaats de
    ring erop.
    Vouw het overige folie langs de ring naar boven.
    Verdeel het koekjesmengsel
    met de bolle kant van een lepel over de bodem van de vorm en zet deze in de koelkast.

    Bereidingswijze

    Klop de roomkaas tot een glad mengsel en voeg de basterdsuiker toe.
    Klop de eieren en de
    eidooiers een voor een door het roomkaasmengsel en klop er op het laatst het limoensap door.

    Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en zet de vorm in een braadslede, die voor de helft
    is gevuld met kokend water.
    Bak de taart midden in de oven en dek hem na circa 35 minuten
    af met aluminiumfolie.
    Controleer de taart na 50 minuten, de taart is klaar als hij stevig
    aanvoelt.
    Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen.
    Zet hem daarna voor gebruik
    nog circa 20 minuten in de koelkast.

    Serveertip

    Lekker met slagroom !

  • Gebruik voor garnering wat verkruimelde cookies, maar ook met
    chocoladevlokken krijg je een leuk eindresultaat.
    Eet smakelijk !
  • Laatste reacties

    mellimel avatar
    mellimel 12-08-2005

    SUPER !!!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten