1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Biefstuk
  5. Salade van Veldsla, Asperges en Biefstuk

Salade van Veldsla, Asperges en Biefstuk

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2005

Ingrediënten 2 personen



1 zak veldsla
1 bakje champignons, in 4 partjes gesneden
1 schaaltje groene mini-asperges
50 gram pistachenootjes (verse zijn uiteraard het lekkerst!!)
2 biefstukken
vers gemalen peper
Voor het rode wijnsausje:
1 rode ui, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 flink glas rode wijn
1 flinke scheut kookroom (light van de AH)


Verder heb je nodig


Grillpan, wok, 2 diepe borden, 2 platte borden


Vanavond liep ik in de supermarkt en heb ik een aantal lekkere ingredienten gekocht voor een lauwwarme salade die zeker vaker bij mij op tafel zal komen. HET WAS HEERLIJK!!! Ik had er een vers ongesneden tijgerbroodje bij gekocht en dat was extra lekker door de dikke plakken vers gesneden brood
Vooral het rode wijnsausje maakt het helemaal af!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verdeel de veldsla over de 2 diepe borden
Laat de grillpan heet worden en doe er wat vloeibare boter (met olijfolie) in
Grill de asperges en de champignons gedurende 5 minuten, maal er wat peper boven
Voeg de laatste minuut de pistachenootjes toe zodat deze goed door de champignons en asperges gemengd worden
Schep dit mengsel op 1 van de platte borden en laat dit een beetje afkoelen
Maal peper boven de biefstukken
Doe opnieuw wat vloeibare boter in de grillpan en grill de biefstukken medium
Doe de biefstukken op het 2e platte bord en laat dit een beetje afkoelen
Maak dan het rode wijnsausje:
Laat een beetje olie (of boter) heet worden in de wok
Bak de ui en knoflook in het vet
Blus dit met de rode wijn
Zodra de wijn uitgeborreld is voeg je het kookroom toe en meng je dit goed
Even laten koken en indikken en dan kort afkoelen
Snijd de biefstukken in heel dunne plakjes
Verdeel nu de champignons, asperges en nootjes over de 2 borden met veldsla
Verdeel daarboven weer de plakjes biefstuk en schenk het lauwwarme sausje erover

DIRECT SERVEREN!!!

Serveertip

Serveren met vers gesneden brood of nog lekkerder: vers & zelfgebakken brood!!!
(eventueel met een lekkere kruidenboter)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top