Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2005
  • Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

    Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

    Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
  • VOOR DE SOEZEN
  • 50 gr boter
  • 60 gr gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • zout
  • VOOR DE VULLING
  • 1 klein blikje zalm
  • 150 gr zachte Mon Chou
  • 1 el tomatenketchup
  • 3 el creme fraiche
  • 1/2 el citroensap
  • zout en peper.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

  • Maak de soesjes: Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje zout in een steepan. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in een keer de gezeefde bloem door, blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen. Roer met de mixer een voor een de eieren erdoor Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt. Doe het deeg in een spuitzak met een gladde kartelmond. Spuit ca, 10 middelgrote of ca 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat, Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes in ca 15 minuten. Verlaag de temperatuur tot 175 graden en bak ze nog eens 15 minuten . Laat ze nog 3 minuten in de uitgeschakelde oven staan.

    Laat ze koelen en knip ze open. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen. Maak de vulling. Meng zalm in een foodpressor, klop de Mon Chou, de tomatenketchup en de creme fraiche met een mixer door elkaar. Meng de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met hwet citroensap, zout en peper. Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met kartelmond en spuit het mengsel in de soezen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

zoetmusje avatar
zoetmusje 13-09-2013

ooo,ik heb al jullie reacties gelezen. ik sta echt te kijken. jullie/u bent allemaal superkoks.

zoetmusje avatar
zoetmusje 13-09-2013

wat een fantastisch maar moeilijk recept. ik ben daar niet zo goed in. ik kom niet verder dan gevulde eitjes,of Indische gehaktballetjes. ook lekker. maar niet zo kunstig. dit gaat mij helaas niet lukken.jammer.

adeline43 avatar
adeline43 13-09-2013

Hoi,ik ben volgende maand jarig en zag dit recept van je borrelhapje, lijkt mij erg lekker. Bedankt, groetjes Adeline

karin11213 avatar
karin11213 13-09-2013

ga het zeker uitproberen. Dank je wel voor het delen van dit recept. Groetjes en een fijn weekend Karin

jenny6 avatar
jenny6 25-08-2010

hmmm heerlijk, dank je voor het recept

sassie404 avatar
sassie404 06-12-2009

was erg lekker een echte aanrader voor de kerst groetjes saskia

souvlaki avatar
souvlaki 27-03-2008

Met de Pasen gemaakt en het was heerlijk!! En leuk om te maken! Bedankt, groetjes Souvlaki

souvlaki avatar
souvlaki 14-03-2008

Dit ga ik maken, dit ziet er zo lekker uit!! Bedankt, groetjes Souvlaki

helderse avatar
helderse 18-02-2007

Marianne eindelijk heb ik ze gemaakt, en wel voor een vrouwen lunch. Het was een groot succes. Maar ook thuis vonden ze het erg lekker?bedankt. Groetjes van Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten