Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Door: marianneoud

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2005

Ingrediënten 10 personen


VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper.


Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou
Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou
Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou
Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Maak de soesjes: Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje zout in een steepan. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in een keer de gezeefde bloem door, blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen. Roer met de Mixer een voor een de eieren erdoor Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt. Doe het deeg in een spuitzak met een gladde kartelmond. Spuit ca, 10 middelgrote of ca 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat, Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes in ca 15 minuten. Verlaag de temperatuur tot 175 graden en bak ze nog eens 15 minuten . Laat ze nog 3 minuten in de uitgeschakelde oven staan.

Laat ze koelen en knip ze open. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen. Maak de vulling. Meng zalm in een foodpressor, klop de Mon Chou, de tomatenketchup en de creme fraiche met een mixer door elkaar. Meng de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met hwet citroensap, zout en peper. Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met kartelmond en spuit het mengsel in de soezen.



Deel dit recept

Reacties (52)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top