1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Slasoep

Slasoep

Door: miek35

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2005

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien, 6 aardappelen, 1 liter groentebouion, 0.5 liter halfvolle melk, magere spekjes. 1 grote krop sla (voor andere slasoorten: de hoeveelheid van een grote krop), krul-fermesseli, 2 tuinkruidenbouillonblokjes en 2 tenen vers geperste knoflook.



Heerlijke maaltijdsoep!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de uien goudbruin. Bak de spekjes. Sn ij de aardappels in dunne plakken/blokjes. Maak van 1 liter kokend water bouillon klaar met 2 tuinkruidenbouillonblokjes. Gooi zodra in kokende bouillon de gebakte uien en een deel van de spekjes met een hand vol fermeseli en geperste knoflook erin. Snij ondertussen de sla fijn. Na 15 minuten gaar koken van de aardappelen kan de 0.5 liter melk erin. Ook de sla en de rest van de spekjes. Zachtjes maar goed roeren. Laat dit geheel 8 minuten zachtjes koken.

Bereidingswijze

Goed mengen voor de servering!

Serveertip

Direct serveren in een stoere soepkom met bord eronder. Daarop een paar plakjes vers stokbrook MET echte boter. En nu genieten maar....zeker na een goede boswandeling of hard in de tuin werken.

HEERLIJK!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miek35
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top