Mexicaanse bonensalade

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2005

Een lekkere lunch of diner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 eieren
- 1 Blik kidneybonen
- klein blikje maiskorrels
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 rode paprika
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- krop ijsbergsla
- 2 eetlepels gehakte koriander
VOOR DE DRESSING:
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels azijn of citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 313,99 kcal
Koolhydraten 23,66 g
Eiwitten 13,83 g
Vetten 16,19 g

Voorbereiding

(vervang de tomatenketchup eventueel door gezeefde tomaten.

Bereidingswijze

kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze schrikken door er koud water over te gieten en pel ze. Laat de bonen en de mais goed uitlekken, halveer de tomaatjes. Snijd de paprika zonder zaadjes in kleine blokjes. Verdeel de bleekselderij in smalle boogjes. Schep de bonen, mais, tomaatjes, paprika en bleekselderij door elkaar. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Verwarm de ingredienten voor de dressing zonder te koken. Schik het bonen-maismengsel op een bedje ijsbergsla. Giet de lauwwarme dressing erover. Leg de uiringen op de salade en de eieren in partjes verdeeld eromheen. Strooi de koriander erover.

Serveertip

Lekker met bruinbrood of ciabatta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten