1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Clafoutis
  5. Clafoutis met...

Clafoutis met...

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2005

Ingrediënten 4 personen


2 el bloem3 eieren1/2 liter melk350 gr courgette, bij voorkeur gele en groene, in plakjes van 1 cm1 teentje knoflook, geperst1 el fijngehakte rozemarijn, plus wat plukjes voor de garnering150 gr cantal, in dunne plakjeszout en versgemalen peperEventueel vervangende kaassoort : Cheddar



Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn.Probeer dit vegetarische gerecht, u zult ontdekken dat rozemarijn en courgette een uitstekende combinatie vormen.Serveer deze clafoutis als een licht hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C.Klop de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.Laat het 20 min rusten.Blancheer de courgetteplakken 30 sec in kokend water met wat zout.Giet ze af, laat ze uitlekken en dep ze goed droog.Leg ze dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een met boter bestreken gratinschaal.( doorsnee 24 cm )Strooi er wat zout en peper over.

Bereidingswijze

Roer de knoflook en de rozemarijn door het beslag en giet dit over de gourgettes.Verdeel er de plakjes kaas over.Bestrooi ze met wat rozemarijnblaadjes en bak de courgettes in 30 tot 35 min in de oven goudbruin.Laat ze voor het serveren iets afkoelen.De clafoutis zal voor het serveren iets inzakken.Dus schrik daar maar niet van.

Serveertip

Op dit recept zijn vele variaties mogelijk. Vervang de courgette door plakjes winterpompoen, door met wat knoflook gebakken champignons of door een combinatie van beide.Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top