Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vlierbloesem.

Vlierbloesem.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2005

Ingrediënten


-350 gram vers geplukte vlierbloesems(deze kan je overal vinden!).
-500 gram Tiense suiker.
-10 gram citroenzuur.
-1 liter water.


Verder heb je nodig


-Kom-fijne doek-ketel of pan.


Een winnend recept van ons Isabelleke !

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Laat de bloesems 24 uren weken in het water,afgesloten van de lucht.

Bereidingswijze

-Giet na 24 uur door een fijne doek en pers uit.
-Zet het vocht op een vuurtje,voeg de suiker en het zuur erbij.

Serveertip

-Deze siroop is een heerlijk alternatief voor de bekende cassis waarmee je Kir maakt.
-Doe een scheutje van deze siroop bij je wijn en je hebt een perfect aperitief!
-Schol!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top