1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu-ijs

Tiramisu-ijs

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-06-2005

Ingrediënten 6 personen


500 gram mascarpone
0.5 l vanillevla
125 cl espresso of sterke koffie
60 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram kleine Italiaanse bitterkoekjes (amaretti)
1 glaasje amaretto (amandellikeur)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de mascarpone met de vanillevla, de koffie en de suiker los in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries. Laat het mengsel circa 2 uur bevriezen en klop het daarna goed door. Of draai het ijs tot het gedeeltelijk is bevroren in een sorbetiere. Schep de helft in een goed gekoelde cakevorm die langs de lange kant is bekleed met plastic folie. Beleg met de in de amaretto gedoopte bitterkoekjes en schep er de rest van het mascarponemengsel op. Werk snel om het ijs niet te veel te laten ontdooien. Zet de vorm nog minstens 4 uur of liever nog een hele nacht in de diepvries

Bereidingswijze

Stort het ijs op een snijplank en snijd in plakken. Garneer op het bord nog met een slagroomrozet en een bitterkoekje of een amandelkrul en schenk er een glaasje amaretto bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top