-4 gedroogde Canarische rode paprika's.
-1/4 theelepel komijn.
-2 tot 4 tenen knoflook.
-1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers.
-1/2 theelepel zeezout.
-2.5 dl olijfolie.
-snee oud witbrood.
-azijn.
-Mesje-keukenmachine-glazen potjes.
Pikante rode-paprika-saus.
-Week de paprika's gedurende 15 minuten in warm water.Giet af en laat uitlekken.
-Pel de knoflook en halveer.
-Doe de paprika's samen met de komijn,knoflook,Spaanse pepers en zeezout in de keukenmachine en maak een fijne puree.
-Giet intussen in een dun straaltje er de olijfolie bij.
-Geef de saus de gewenste dikte door er water of juist broodkruim aan toe te voegen.
-Breng de saus op smaak met azijn.
-Schep de saus in (schone)glazen potjes,schenk er olijfolie op en sluit de potjes luchtdicht af.
-Lekker bij in de schil gekookte aardappeltjes.