1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Zeekraal
  5. Heerlijke Amuse

Heerlijke Amuse

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-06-2005

Ingrediënten 4 personen


80 gr verse zalm
80 gr gerookte zalm
20 gr sjalot ( fijngesnipperd )
peper en zout
citroensap
1/2 bosje bieslook
75 ml creme fraiche
50 gr zeekraal
1 potje zalmeitjes



Heerlijke Amuse
Heerlijke Amuse

Tartaar van zalm met creme fraiche. Een amuse die waardering krijgt en oh zo snel klaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de zalm en de gerookte zalm zeer fijn tot tartaar.
Breng de zalm op smaak met peper, zout, citroensap en de sjalot.
Zet de gehakte zalm koel weg.
Snijd het bieslook zeer fijn en roer het door de creme fraiche.
Maak de zeekraal schoon.
Vul een steker met de zalm en zet deze op een mooi bord
Druk de zalm met een stampertje voorzichtig aan en verwijder de steker. ( Doe dit dus vier maal )
Drapeer de saus eromheen.
Strooi er wat zeekraal en zalmeitjes omheen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top