1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Gemarineerde olijven.

Gemarineerde olijven.

Door: bezemsteeltje

  • Marokkaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2005

Ingrediënten 6 personen


200 gram zwarte olijven.
-1 theelepel Ras-El-Hanout.(verkrijgbar in de warenheuizen of in de Marrokkaanse winkels!).
-het sap van 1 limoen.
-4 teentjes knoflook(geperst).
-peper en zout.
-1 theelepel komijn.
-1 theelepel koriander.


Verder heb je nodig


-keukenpapier.kom-knoflookpers-citruspers.


Lekker borrelhapje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Spoel de olijven en dep ze goed droog met keukenpapier.
-Pel en knijp de knoflook door de pers.
-Pers de limoen uit.

Bereidingswijze

-Doe de olijven in een kommetje.
-Voeg alle ingredienten toe.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Laat minstens 2 uur in de koelkast of op een koele plaats marineren.

Serveertip

-Lekker met een glaasje goede wijn en in het perfecte gezelschap.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top