1. Home
  2. Recepten
  3. aardappel ovenschotel

aardappel ovenschotel

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-06-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gr hamlappen
1 kilo nieuwe aardappelen
2 courgettes
3 uien
3 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
6 takjes tijm
6 takjes salie
2 citroenen
7 1/2dl droge witte Huiswijn (op kamertemperatuur)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C).
Snijd het vlees in grove stukken.
Borstel de aardappelen schoon onder stromend water. Snijd de aardappel in grove stukken.
Was de courgettes en snijd ze in grove stukken.
Pel de uien en snijd ze grof.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan. Bestrooi met zout en peper.
Voeg de ui, aardappel, courgette en de takjes kruiden bij het vlees. Bak het ca. 4 minuten mee.
Was de citroenen en snijd ze in vieren. Verwijder de pitjes en voeg de citroenen toe aan het vlees.
Voeg de wijn langs de rand van de pan bij het vleesmengsel. Laat dit afgedekt midden in de oven ca. 30 minuten stoven. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Haal de citroen uit de pan en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top