1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. Apfelstrudel

Apfelstrudel

Door: riavreven

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
150 g. bloem + bloem voor het uitrollen
1 eigeel
1 eetlepel olie
3/4 dl. water
Voor de vulling:
1 1/2 kg. zachtzure appels in blokjes gesneden
125 g. witbroodkruim
100 g. roomboter
150 g. suiker
1 theelepel kaneelpoeder
100 g. geweekte rozijnen
50 g. grof gehakte walnoten
250 g. gesmolten boter voor het bestrijken van het deeg



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloem op de werkbank zeven en in het midden het eigeel en het zout scheppen, nu de olie erbij gieten. Vervolgens geleidelijk het water er aan toevoegen en tot een glad deeg kneden (indien nodig extra water toevoegen). Het deeg moet soepel aanvoelen en goed uit te trekken zijn. Het deeg tot een ronde kogel vormen. Het deeg op een met bloem bestoven plaat leggen en licht met olie bestrijken, zodat er geen vel op kan komen. Met plastic folie afdekken en een 1/2 uur laten rusten. De werktafel met een laken bedekken en bestuiven met bloem. Het deeg in het midden leggen en gelijkmatig uitrollen. Nu voorzichtig met de handen uittrekken totdat het overal even dun is, dat je er bijna de krant door kunt lezen. Het deeg bestrijken met gesmolten boter en bestrooien met de inmiddels in roomboter, goudbruin gebakken broodkruimels. Hierover de appelstukjes, rozijnen en walnoten verdelen. De suiker vermengen met de kaneel en erover strooien. Nu met behulp van het laken het deeg gelijkmatig, strak oprollen. Op een beboterde ovenplaat leggen en bestrijken met gesmolten boter.

Bereidingswijze

In een voorverwarmde oven op 220 ?C. in ca. 30 min. goudbruin afbakken. Terwijl de strudel nog warm is, met een scherp kartelmes snijden en met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

Serveer met bijv. kaneelijs.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top