1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Visschotel

Visschotel

Door: will_s

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2005

Ingrediënten 4 personen


4 sjalotjes, fijngesneden
1 kleine courgette, in reepjes
3 el boter of margarine
50 g bloem
3 1/2 dl visbouillon (van tablet)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout en peper
1 grote gerookte of gestoomde makreel.
250 g gepelde Noorse garnalen
2 el fijngesneden dille
6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
1 eierdooier



Visschotel met makreel en garnalen.Een aanrader voor de visliefhebber.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalot en courgette in boter 5 minuten bakken. Bloem 3 minuten
meebakken. Bouillon erdoor roeren tot een gladde saus. Tomaat, zout en peper
erdoor roeren. Makreel in stukjes verdelen en met garnalen en dille door
saus roeren. Vismengsel iets laten afkoelen en in ovenschaal overdoen.
Oven voorverwarmen op 220 C. Plakjes deeg op elkaar legen en uitrollen tot
deeglap met een lengte van ongeveer 23-30 cm. Deeg in lange repen van 1 1/2
cm breed snijden. Deegrepen iets draaien en kruislings over ovenschaal
leggen, randen met water aan schaal plakken.
Eierdooier loskloppen met 1 el water en deeg hiermee bestrijken. Schotel in
midden van oven in circa 30 minuten bakken.

Serveertip

Serveer er lekkere eigengemaakte rabarber bij, en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top