1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Arroz negro

Arroz negro

  • Spaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram rijst
400 gram sepia (inclusief de inktzak)
200 gram ui, fijngesneden
200 gram rijpe tomaat, gesnipperd
2 paprika's, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd of uitgeperst
1 liter heet water
200 ml olie
zout


Verder heb je nodig


Paellapan of een grote hapjespan


Zwarte rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de sepia schoon (bewaar de inkt) en snij deze in ringen of blokjes.

Bereidingswijze

Doe de olie in een paellapan of een grote hapjespan en bak hierin de sepia. Zet het vervolgens even apart.
Voeg nu de paprika, de ui en de knoflook toe aan de olie en bak dit op een zacht vuur gedurende enkele minuten. Blijf roeren zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
Voeg de tomaat toe, blijf roeren en bak dit nog eens 5 minuten. Doe nu de inkt en de rijst erbij en roer dit gedurende 1 minuut goed door. Voeg nu het hete water, de sepia en wat zout toe. Doe een deksel op de pan en laat dit op een middelhoog vuur gedurende ong. 25 minuten koken. Voeg halverwege evt. nog wat zout naar smaak toe. Let op dat het vuur niet te hoog staat anders koekt het alsnog aan.

Serveertip

Gebruik eens visbouillon in plaats van water.
Dit gerecht ziet er misschien niet al te smakelijk uit, maar degene die deze schotel al eens in Spanje hebben gegeten weten wel beter. Het smaakt in ieder geval net zo goed als de vispaella.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top