Boeuf Stroganoff

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Boeuf Stroganoff

    Boeuf Stroganoff

    Boeuf Stroganoff

  • Boeuf Stroganoff

    Boeuf Stroganoff

    Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 600 gram biefstuk van de haas

* 1 el bloem

* mespuntje cayennepeper en paprikapoeder

* 2,5 el zonnebloemolie

* 1 kleine ui, genipperd

* 2 teentjes knoflook, fijngesneden

* 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes

* 2,5 el cognac

* 150 ml rundvleesbouillon

* 150 ml zure room

* 2 el gehakte verse peterselie

* zout en (versgemalen) zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 428,82 kcal
Koolhydraten 11,26 g
Eiwitten 41,94 g
Vetten 20,25 g
Benodigdheden

* grote koekenpan

* schaal

Voorbereiding

* Snijd het vlees in dunne reepjes

* Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder

* Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe

* Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt

* Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur

* Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal

Bereidingswijze

* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie

* Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin

(* mogelijk in verschillende delen)

* Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees

* Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt

* Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper

* Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt

* Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.

Serveertip

Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.


Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inkie18 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten