Boeuf Stroganoff
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
Ingrediënten 4 personen
* 600 gram biefstuk van de haas* 1 el bloem
* mespuntje cayennepeper en paprikapoeder
* 2,5 el zonnebloemolie
* 1 kleine ui, genipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
* 2,5 el cognac
* 150 ml rundvleesbouillon
* 150 ml zure room
* 2 el gehakte verse peterselie
* zout en (versgemalen) zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 428,82 kcal |
Koolhydraten | 11,26 g |
Eiwitten | 41,94 g |
Vetten | 20,25 g |
Benodigdheden
* grote koekenpan
* schaal
Voorbereiding
* Snijd het vlees in dunne reepjes
* Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder
* Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe
* Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt
* Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur
* Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal
Bereidingswijze
* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie
* Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin
(* mogelijk in verschillende delen)
* Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees
* Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt
* Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper
* Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt
* Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.
Serveertip
Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Eet smakelijk!