1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-06-2005

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


* 600 gram biefstuk van de haas
* 1 el bloem
* mespuntje cayennepeper en paprikapoeder
* 2,5 el zonnebloemolie
* 1 kleine ui, genipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
* 2,5 el cognac
* 150 ml rundvleesbouillon
* 150 ml zure room
* 2 el gehakte verse peterselie
* zout en (versgemalen) zwarte peper


Verder heb je nodig


* grote koekenpan
* schaal


Voorbereiding

* Snijd het vlees in dunne reepjes
* Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder
* Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe
* Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt
* Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur
* Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal

Bereidingswijze

* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie
* Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin
(* mogelijk in verschillende delen)
* Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees
* Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt
* Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper
* Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt
* Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.

Serveertip

Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top