Yoghurt panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2005

De slankere variant van de overheerlijke, maar o zo calorierijke originele panna cotta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 blaadjes witte gelatine;
125 ml slagroom;
75 g suiker;
300 g dikke yoghurt (bijv. Griekse);
1 citroen;
4 eetlepels vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soufflevormpjes (inhoud 150 ml), ingevet

Voorbereiding

Gelatine in koud water 5 min. weken. In steelpan slagroom met suiker aan de kook brengen en roeren tot suiker is opgelost. Room nog 3 min. tegen de kook aan houden. Gelatine uitknijpen en van vuur af in hete room oplossen. Steelpan in (spoel)bak met ijskoud water zetten en roommengsel 3-5 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom yoghurt losroeren en roommengsel erdoor roeren. Mengsel in vormpjes scheppen. Vormpjes ca. 2 uur in koelkast zetten, tot puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Van citroen 4 plakjes snijden en deze tot op midden insnijden. Rest van citroen uitpersen. In kom honing met 2-3 el citroensap tot sausje roeren.

Bereidingswijze

Op elk vormpje omgekeerd bord leggen, even schudden en dan samen keren. Indien nodig glad mes langs binnenrand van vormpjes halen of vormpjes kort in warm water dompelen. Panna cotta op bord laten glijden. Honing-citroensaus erover scheppen en garneren met citroen.

Serveertip

Tip
Vervang de Griekse yoghurt door 300 ml volle yoghurt of gebruik 300 ml vanilleyoghurt. Voeg dan slechts 1-2 el suiker toe.


Bevat per eenpersoonsportie
energie 275 kCal - eiwit 7 g
vet 18 g - koolhydraten 21 g

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten