1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Tagliatelle met spinazie en citroen-roomsaus

Tagliatelle met spinazie en citroen-roomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2005

Ingrediënten 4 personen


1 zakje garneeramandelen (55 g);
1 citroen;
3 eetlepels olijfolie;
250 g mascarpone;
2 zakken panklare spinazie (a 300 g);
400 g tagliatelle;
versgemalen zwarte peper;
1 teentje knoflook, fijngesneden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en op snijplank laten afkoelen. Citroen schoonboenen, gele schil raspen en vrucht uitpersen. Amandelen grof hakken. In steelpan 1 el olie verwarmen. Citroenrasp en 2 el citroensap 1 min. in olie verwarmen. Mascarpone hierin smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus warmhouden (niet laten koken!) of laten afkoelen en later opwarmen.

Bereidingswijze

Grove stelen uit spinazie verwijderen en 100 g kleine blaadjes achterhouden (deze worden op het laatste moment rauw toegevoegd). Tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken. In wok rest van olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten (scheut kookvocht opvangen om saus eventueel te verdunnen). In pastapan tagliatelle voorzichtig omscheppen met warme mascarponesaus. Achtergehouden spinazie erdoor scheppen. Tagliatelle en spinazie over vier warme borden verdelen en bestrooien met amandelen.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
energie 770 kCal - eiwit 20 g
vet 51 g - koolhydraten 58 g



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top