1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kippenpastei

Kippenpastei

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2005

Ingrediënten


KOKEN VAN KIP:
Verdeel kip in handbare stukken en kook gaar in zout, peper, folie en pimentkorrels.(i.p.v. water kan ook witte wijn gebruikt worden om kip in te koken) Erna word kip ontbeend en in stukjes gesneden.

VULSEL:[
1 grote ui, fijn - 2 teentjes knoflook, fijn - 1 bakje champignons gecileerd - 150 g achterham in blokjes - 3 e olie - 4-6 e champignon room soeppoeder - kookvocht van kip(gezeefd en aangevuld met melk tot 150 ml - 1 e citroensap - 2 vol e peterselie, fijn - 1 t zout - 1/4 t gemalen peper - 1 t aromat

KORST:
250 g bloem van goede kwaliteit - 2 t bakpoeder - 1 t zout - 1 eie opgeklopt - 125 ml olie - 125 ml melk



Recept oorspronkelijk uit zuid-afrika:

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VULSEL:
1. Fruit ui en konflook aan in olie tot uit glazig is. 2. Bak even de champignongs aan totdat ze begin slinken. 3. Meng de soeppoeder met ietsje water en meng door melk en kippenbouillon. 4. Maak er een dikke saus van. 5. Kruid met zout, peper aromat en citroensap. 6. Meng de peterselie erdoor en voeg de kip en ham toe en meng goed. 7. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal.Als alternatief kan er ook in stukjes gesneden gekookte ei door kippenmengsel gemend worden.

KORST:
8. Voorverhit oven tot 180?C. 9. Meng olie, bloem, bakpoeder en zout. 10 Meng ei en melk erdoor en maak glad. 11. Verdeeld over kip en bak voor 25 min. of tot goed bruin en de deeg gaar is.

Serveertip

Als alternatief heb ik het op deze foto met bladerdeeg gemaakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top