Caribische platte broden.

  • Fusion,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2005

De Engelse relatie met India zorgde ervoor dat de roti op Trinidad in het Caribisch gebied terechtkwam. Serveer deze eenvoudig te bereiden broden rechtstreeks uit de pan bij pittige schotels met zeebanket, kerrie gerechten of elk ander gerecht met veel saus om met het brood te kunnen opvegen. Een recept van Joanna Farrow voor 8 broden.

Deel dit recept

Ingrediënten
450 gr. fijn volkorenmeel, 3 dl. water, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout, 120-150 gr. gesmolten geklaarde boter of ghee.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beslagkom, koekenpan

Bereidingswijze

* Meng meel met bakpoeder en zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje.
Meng er geleidelijk het water door tot een stevig deeg. * Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het glad is. Leg het in een licht met olie bestreken kom en dek af met huishoudfolie. Laat het 20 minuten rusten. * Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 18 cm. Bestrijk ze met wat geklaarde boter, klap het deeg dubbel en daarna nogmaals. Dek af met licht met olie bestreken huishoudfolie en laat ze 10 minuten rusten. * Leg een roti op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol hem uit tot een cirkel van 20-23 cm. Bestrijk beide kanten met geklaarde boter. * Verhit een koekepan met dikke bodem en bak een roti 1 minuut aan de ene kant en daarna nog eens 2 minuten aan de andere kant. Keer de roti opnieuw en bak hem nog eens 1 minuut. Herhaal dit voor de andere roti's. Serveer ze warm.

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 25-06-2005

Hoi.Neem deze graag van je mee!Bedankt,groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten