Sesam-tonijnsalade met wasabi dressing

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2005

Recept van Amy Weldon, in haar restaurant wordt deze salade vaak besteld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g tonijn van goede kwaliteit
3 el sesamzaadjes
1 el zout
1,5 el versgemalen peper
1 el olijfolie
Voor de wasabi-dressing:
1 el wasabi
1 el rijstwijnazijn
sap van 1 limoen
1 el (Japanse) sojasaus
1/2 el honing
1 sjalotje
1 el sesamolie
175 ml olijfolie
zout en peper naar smaak
evt. 1 el zwarte sesamzaadjes
Voor de salade:
250 g gemengde sla (frisée, lollo rosso, rucola
1 bakje alfafa
175 g tomaten, in plakjes
1 rode ui, in dunne ringen
8 basilicumblaadjes, in reepjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 659,60 kcal
Koolhydraten 12,66 g
Eiwitten 23,75 g
Vetten 55,64 g

Bereidingswijze

Meng sesamzaad, zout en peper door elkaar en rol het hele stuk tonijn erdoor, zodat de hele buitenkant bedekt is. Verhit een koekenpan tot gloeiend heet, voeg 1 el olijfolie toe en schroei de tonijn aan alle kanten dicht. De buitenkant moet knapperig blijven, de binnenkant rauw. Laat de tonijn rusten en snij de tonijn daarna in dunne plakjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep 3/4 door de salade. Verdeel de salade over 4 borden, leg de tonijn erop en sprenkel de rest van de dressing over de tonijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten