1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Braziliaanse keuken
  5. Moqueca de peixe e camar?o

Moqueca de peixe e camar?o

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2005

Ingrediënten 4 personen


350 g rauwe gamba's ongepeld, 500 g filets van roodbaars of zeebaars, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 dikke teen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika in halve ringen, 2 pruimtomaten ontveld en in blokjes, 2 el tomatenpuree, 1 tl annato (te koop in natuurwinkels), 3 dl kokosmelk, 15 g verse koriander fijngesneden, paar druppels tabasco.



Braziliaanse stoofschotel van vis en garnalen. Bron: Tip juli 2005.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder het pantser van de gamba's, maar laat de staartjes zitten. Verdeel de visfilet in 8 gelijke stukken. Leg ze met de gamba's in een kom en voeg limoensap en zeezout toe. Marineer ongeveer 30 minuten. Dep de stukken vis droog en bestrooi met bloem. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan. Fruit vervolgens de ui en knoflook 2 - 3 min. zachtjes. Voeg de paprika, tomaat en tomatenpuree toe en roerbak 2 - 3 min. Schenk 1 1/2 dl water bij het mengsel en voeg de annato toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de kokosmelk toe en leg de vis en gamba's in de pan. Laat 10 min. pruttelen. Roer de koriander erbij en breng het geheel op smaak met tabasco. Lekker met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top